Фасадни бои

1 Рейтинг
УжаснаОтлична 

 

На кой не му е приятно да има красив и прегледен дом, който да буди възхищение не само с вътрешен интериор, но и с красив външен вид? Едва ли има някой, който не би направил всичко възможно, за да подобри външния вид на жилището или вилата си. А това може да стане с добра топлоизолация и разбира се с полагане на качествени фасадни бои. Освен, че внасят красота и ефектен вид, фасадните бои притежават и изключително добри технически характеристики и предпазват фасадата на жилищата ни от редица вредни атмосферни влияния. Да изберем фасадни бои обаче не е никак лесна задача, тъй като възможностите са изключително много от една страна, а от друга страна трябва да се вземат предвид и спецификациите на самата сграда. Ако и вие сте взели решение да боядисате фасадата на дома си и не сте наясно на каква фасадна боя да се спрете, една консултация със специалист ще ви бъде от полза, но ако все пак сте решили да се справите сами ще се опитаме да ви представим някой от най - популярните видове фасадни бои, които можете да откриете в момента на българския пазар. Най - разпространени и използвани фасадни бои са боите на водна основа, които са висококачествени, екологични и се полагат лесно. В зависимост от свързващото вещество, което се съдържа в боите, те се делят на няколко вида сред които най - предпочитани са силикатните, силиконовите и полимерните фасадни бои.

  • Силиконовите фасадни бои са предназначени за полагане на защитно - декоративен филм на фасади на всички видове сгради. Този тип бои притежават изключително добра покривност и отлична паропропускливост и водонепропускливост. Силиконовите фасадни бои се предлагат много богата цветова гама и придават на фасадите изискан и елегантен вид.
  • Силикатните фасадни бои са подходящи за полагане върху фасадни стени, които са изложени на висока влажност, тъй като се характеризират с висока паропроницаемост като същевременно с това образуват водонепропусклива повърхност.
  • Полимерните фасадни бои са полимерни фасадни бои на базата на изкуствени смоли. Този вид бои притежават много добра покривност, нанасят се изключително лесно и са много подходящи за фасади изпълнени с влачена или драскана декоративна мазилка.

 

Статистика