1 Рейтинг
УжаснаОтлична 

  

Обикновено когато дойде време да освежим дома си започваме да се питаме с какво да освежим стените, тъй като от начина по който изглеждат стените и таваните в дома ни зависи каква ще е цялостната визия на жилището ни. Ако цветовете или материалите не са добре подбрани, домът ни няма да изглежда добре с каквито и модерни и стилни мебели да го обзаведем. Обикновено материалите на които се спираме, когато стане въпрос за освежаване на стените в помещенията ни са интериорни бои, тапети или декоративни мазилки. И трите вида материали имат както своите предимства, така и своите недостатъци, но ние ще се опитаме да ви запознаем малко по - подробно с едно от най - предпочитаните и модерни интериорни решения в последните години, а именно декоративните мазилки. Декоративните мазилки са сравнително от скоро на пазара, но бързо набраха популярност сред потребителите, тъй като придават собствен стил, елегантност и чар на всяко помещение. В момента на родния пазар могат да се открият доста видове декоративни мазилки, с някой от които ще ви запознаем сега.

  • Минерални декоративни мазилки. Този вид мазилки са предпочитани за полагане върху фасади на сгради или за полагане на вътрешни мазилки. Минералните декоративни мазилки са много подходящи за оформяне на драскана или влачена мазилка. Минералните мазилки притежават много добри водоотблъскващи качества, имат добра паропропускливост, студоустойчивост и не позволяват появата на мухъл и влага в помещенията.
  • Силикатни декоративни мазилки. Този тип мазилки са висококачествени тънкослойни декоративни мазилки, които са много подходящи за нанасяне върху всякакви основи: циментови, варови, минерални и други. Силикатните декоративни мазилки притежават изключително добри водоотблъскващи качества, не са запалими, устойчиви са на миене и отрицателни температури.
  • Полимерни мазилки. Полимерните декоративни мазилки също като силикатните са висококачествени тънкослойни мазилки, като полимерните отстъпват по качество на силикатните що се отнася до коефициента на паропропускливост.
  • Венециански мазилки. Този вид декоративни мазилки са изключително красиви и предпочитани от доста потребители. Венецианските мазилки са два основни вида: на варова и на акрилна основа.
  • Японски мазилки - притежават много дълъг живот, не променят цвета си, имат много добри топлоизолационни и звукоизолиращи качества. Недостатъкът на японските декоративни мазилки е във високата цена и по - трудното нанасяне.

Статистика