1 Рейтинг
УжаснаОтлична 

 

Изборът на фасадни мазилки, които в момента могат да се открият на пазара е изключително голям, тъй като този отрасъл особено през последните години предлага доста иновации в тази област. Да изберете фасадна мазилка е въпрос на ваш личен избор и на усета и разбирането ви за естетика, но ако като цяло, фасадните мазилки се делят на няколко основни вида, с които накратко ще ви запознаем в този съвсем кратък материал. Като говорим за основни видове външни мазилки сме длъжни да споменем, че всеки отделен вид има свои вариации, на които можете да се спрете затова е добре преди да изберете фасадни мазилки за вашето жилище да се допитате до специалисти в полагането на външни мазилки, които ще извършват предварителен оглед на обекта и ще ви дадат своите професионални насоки и съвети за най - подходящата за вашия дом мазилка. Най - общо казано фасадните мазилки бихме могли да разделим на няколко основни вида: цименто - варови, полимерни и силиконови.

Най - използвани са цименто - варовите фасадни мазилки, тъй като са най - евтини, но в същото време гарантират добра защита от различни атмосферни влияния и притежават добра паропропускливост. Цименто - варовите външни мазилки се състоят от суха смес от бял цимент в комбинация с различни добавки като минерални, полимерни и други. Този вид външни мазилки се полагат лесно и са много удобни за работа.

Полимерните фасадни мазилки са предпочитани от доста потребители, тъй като притежават изключително добри коефициенти на паропропускане и имат добри защитни свойства като устойчивост на влага, предпазване от появата на мухъл и гъбички и други. Този вид външни мазилки са тънкослойни фасадни мазилки, нанасят се лесно и се предлагат и голямо цветово разнообразие.

Най - качествените, но и най - скъпите фасадни мазилки са силиконовите мазилки, които са висококачествени тънкослойни мазилки и в състава им има свързващо вещество от силиконови смоли. Силиконовите мазилки притежават изключително добри характеристики като защита от атмосферни влияния, защита от появата на влага и мухъл, добра паропропускливост и други.

Статистика